04 Aug
04Aug

O οδηγός της "IASC (2021) ΣΥΜΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ: ΜΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΟΘΗΚΗ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΨΥΧΟΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ ΤΗΣ COVID-19" ο οποίος μεταφράστηκε και εκδόθηκε στην ελληνική γλώσσα από το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ/Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης, μετά από σχετική άδεια της IASC, περιλαμβάνει αφίσες με βασικά μηνύματα για άτομα τρίτης ηλικίας σχετικά με το πως να φροντίζουν την ευημερία τους και πως μπορούν να παρέχουν υποστήριξη σε όσους βρίσκονται γύρω τους κατά τη διάρκεια της πανδημία της COVID-19, αλλά και μετά.

Επίσης, το βοήθημα περιλαμβάνει οδηγίες για συντονιστές ψυχικής υγείας και ψυχοκοινωνικής υποστήριξης (ΨΥΚΨΥ) σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής καθοδηγούμενων συζητήσεων με άτομα τρίτης ηλικίας αξιοποιώντας τις συγκεκριμένες αφίσες.

Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Κέντρου Ημέρας Βαβέλ/Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης και Ψυχικής Υγείας “Αργώ”. 

Η μετάφραση από την αγγλική γλώσσα έγινε από τους κκ: Κωνσταντίνο Δαφνά (ΠΕΨΑΕΕ), Χάρη Βαζούκη (ΕΠΑΨΥ), Άρτεμις Ρουμελιώτου (ΙΑΣΙΣ ΑμΚΕ) ενώ η Επιμέλεια της μετάφρασης από τους κκ Νίκο Γκιωνάκη & Ιωάννα Κοτσιώνη (Κέντρο Ημέρας Βαβέλ/Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης). Η Επιμέλεια έκδοσης από το κο Νίκο Γκιωνάκη (Κέντρο Ημέρας Βαβέλ/Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης).

Τη δαπάνη της ελληνικής έκδοσης ανέλαβε το Κέντρο Ημέρας Βαβέλ/Συν-ειρμός ΑμΚΕ Κοιν. Αλληλεγγύης μέσω του προγράμματος “Ψυχολογική υποστήριξη για νοσούντες Covid-19, των οικογενειών τους και του υγειονομικού προσωπικού” του ελληνικού Υπουργείου Υγείας.


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.