15 Feb
15Feb

Καθημερινά, χιλιάδες παιδιά φοράνε τις στολές των αγαπημένων τους υπερηρώων και γίνονται ήρωες στην μάχη κατά του Καρκίνου της Παιδικής Ηλικίας. Μία μάχη, που δεν πρέπει να δίνεται από κανέναν, πόσο μάλλον από παιδιά. Παιδιά, που όμως αποδεικνύουν σε όλους μας, βάζοντάς μας τα γυαλιά, πόσο δυνατές ψυχές έχουν.

Με την έγκαιρη και αποτελεσματική θεραπεία, οι περισσότεροι καρκίνοι της παιδικής ηλικίας είναι θεραπεύσιμοι. Μάλιστα, σε σύγκριση με τους καρκίνους των ενηλίκων, οι περιπτώσεις καρκίνου στα παιδιά αντιμετωπίζονται με επιτυχία σε μεγαλύτερο ποσοστό. 

Σε αυτή τη μάχη, η πολιτεία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά. Μπορεί, διαμορφώνοντας μια πολιτική Υγείας και κοινωνικής Μέριμνας, με στόχο την επαρκή κάλυψη όλης της Ελλάδας από παιδο-ογκολογικές κλινικές, ώστε το Δημόσιο Σύστημα Υγείας να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες του καρκίνου κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Κρατήστε αυτό: Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, παγκοσμίως, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.

Με το σύνθημα για φέτος να είναι «Όχι άλλος πόνος» και «Όχι άλλη απώλεια» για τα παιδιά, για τους επιζώντες αλλά και τις οικογένειές τους, ας γίνει αυτή η ημέρα, ημέρα δημιουργίας κοινής συνείδησης για τη σοβαρότητα ύπαρξης του καρκίνου στην παιδική ηλικία, για τη μείωση της θνησιμότητας εξαιτίας του, και για την εξάλειψη όλων των συμπτωμάτων που σχετίζονται με τον καρκίνο.

Κάθε παιδί αξίζει η μόνη του έγνοια να είναι για να παίζει και να χαμογελά.

Για την ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ,

Εβελίνα Ποτήρη

Οικονομολόγος Υγείας


Η Εβελίνα Ποτήρη είναι Επιστημονικά Υπεύθυνη σε θέματα Ψυχικής Υγείας και φροντίδας Ψυχικά Ασθενών με Διαταραχές στο φάσμα του Αυτισμού, κατέχει δύο μεταπτυχιακούς πανεπιστημιακούς τίτλους από Ανώτατα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας και στη Δημόσια Διοίκηση και Πολιτική , με ειδική εξειδίκευση στον Τουρισμό Υγείας, ενώ αποτελεί ενεργό μέλος του Τομέα Υγείας της ΝΔ από το 2017, έχοντας υπάρξει επιστημονική συνεργάτιδα του Τομεάρχη Υγείας.

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.