Η Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ ιδρύθηκε το 2004 με σκοπό την συμμετοχή στην επιχειρούμενη ψυχιατρική μεταρρύθμιση στη χώρα μας ( όπως ορίζεται βάσει το νόμου 2716/99 άρθρο 9) η οποία εντάσσεται στο  « Ε.Π Υγεία Πρόνοια 2006 »

Ο στρατηγικός στόχος ήταν και είναι η αποασυλοποίηση του μεγαλύτερου δυνατού αριθμού χρόνια ψυχικά ασθενών που διαβιούν σε κλειστές δομές ανάπτυξη ανοιχτών κοινωνικών δομών πρόληψης και θεραπείας και η υλοποίηση ενεργειών κοινωνικής και οικονομικής επανένταξης των ψυχικά ασθενών.

Η λειτουργία και ίδρυση των δομών της συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό κοινοτικό ταμείο και Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

‘Έχει μέχρι τώρα δύο μονάδες ψυχικής υγείας
α) Ένα οικοτροφείο το οποίο παρέχει μακρά διαμονή σε άτομα με ψυχικές διαταραχές και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και
β) Ένα προστατευόμενο διαμέρισμα ημιαυτόνομης διαβίωσης,φροντίδας 4 ατόμων οποίο αποτελεί τον τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της επανένταξης στο κοινωνικό ιστό.

Λειτουργούν και οι δύο στο Δημοτικό Διαμέρισμα Αθικίων του νομού Κορίνθιας και οι λειτουργίες που τις διέπουν σέβονται το δικαίωμα του πάσχοντα στη φροντίδα και προάγουν πρακτικές που οδηγούν στην αποιδρυματοποίηση,στην ανάπτυξη δεξιοτήτων και στην κοινωνική επανένταξη των ατόμων που φιλοξενεί.

Στο όραμα για μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς και στη προσφορά συνεχούς ποιοτικής και αποτελεσματικής φροντίδας στηρίχτηκε η δημιουργία του Οικοτροφείου αρχικά και του Προστατευόμενου διαμερίσματος αργότερα.