29 Jul
29Jul

Την Πέμπτη 22 και την Παρασκευή 23 Ιουλίου 2021, η κα Εβελίνα Ποτήρη εκπροσωπώντας το φορέα μας ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ, συμμετείχε στο «Διεθνές Συνέδριο για τις Συνέπειες της COVID-19 στην Ψυχική Υγεία και στα συστήματα παροχής υπηρεσιών Υγείας (Summit on actions required to address the impact of the COVID-19 pandemic on mental health and service delivery systems in the WHO European Region)» που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Divani Apollon Palace & Thalasso, στην Αθήνα. 

Το Διεθνές Συνέδριο για την Ψυχική υγεία διοργανώθηκε από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (World Health Organization) και είχε ως κύριο θέμα την Ψυχική Υγεία στην Ευρώπη στο πλαίσιο της πανδημίας Covid-19. Κύριος σκοπός του Συνεδρίου η εκπόνηση ενός κοινού πλαισίου δράσης μεταξύ των Κρατών-μελών, καθώς και τον σχηματισμό του «European Mental Health Coalition». 

Το Συνέδριο αποτέλεσε σημαντική ευκαιρία να συζητηθεί το θέμα της Ψυχικής Υγείας λόγω της COVID-19, καθώς οι κοινωνίες ανακάμπτουν από την πανδημία και προσπαθούν να προχωρήσουν, ξεπερνώντας τις αναταραχές που έχουν προκληθεί στα συστήματα υγείας. Επίσης, ενθάρρυνε τη διακρατική συνεργασία για την αντιμετώπιση των μακροπρόθεσμων προκλήσεων της COVID-19 και την βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας. 

Ο φορέας μας «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ» αποδέχτηκε την πρόσκληση του Υπουργείου Υγείας για συμμετοχή στο σημαντικό αυτό Συνέδριο, στηρίζοντας για ακόμα μια φορά κάθε δράση που έχει σκοπό την βελτίωση της Ψυχικής Υγείας στη χώρα μας.

 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.