03 Apr
03Apr

Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού - 2 Απριλίου.

Η Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ με χαρά συμμετείχε στην ανοιχτή Διαδικτυακή Δράση 2023 του Ειδικού Νηπιαγωγείου Χαλκίδας
«Φοράω Μπλε για τον Αυτισμό».

Οι ένοικοί μας με την υποστήριξη πάντα των μελών της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ φόρεσαν τα μπλε τους και έγραψαν τα μηνύματά τους για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού. 

Το υπέροχο βίντεο του Ειδικό Νηπιαγωγείου Χαλκίδας για αυτή την ξεχωριστή ημέρα. 
Link : https://www.youtube.com/watch?v=7s1RYXxLYIg


Τι είναι ο αυτισμός;

Ο αυτισμός είναι ο γενικός όρος για μια ομάδα σύνθετων διαταραχών της ανάπτυξης του εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε ποικίλες δυσκολίες και περιορισμούς στην διαμόρφωση γνωστικών λειτουργιών, στον τρόπο επικοινωνίας και την επεξεργασία των αισθητηριακών ερεθισμάτων. Ο αυτισμός είναι μια πολύπλοκη νεύρο-ψυχιατρική διαταραχή, που εμποδίζει την ομαλή ανάπτυξη του ανθρώπου και απομονώνει τον πάσχοντα από τον υπόλοιπο κόσμο.

Κάθε άτομο με αυτισμό είναι μοναδικό 


Νομικό πλαίσιο:
Ο Νόμος 2716|1999 για την ανάπτυξη και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας με τον οποίο λειτουργεί και το Οικοτροφείο μας, ορίζει πως «το κράτος έχει την ευθύνη για την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας που έχουν σκοπό την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, την περίθαλψη καθώς και την ψυχοκοινωνική αποκατάσταση και κοινωνική επανένταξη ενηλίκων, παιδιών και εφήβων με ψυχικές διαταραχές και Διαταραχές Αυτιστικού Τύπου και με μαθησιακά προβλήματα». 



Πηγή: Υπουργείο Υγείας , Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (2013), https://www.moh.gov.gr/articles/news/1642-pagkosmia-hmera-aytismoy 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.