28 Apr
28Apr

Στο Οικοτροφείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ από την πρώτη στιγμή εφαρμόσαμε όλα τα μέτρα προστασίας από τον Κορονοϊό.

Προκειμένου να εφαρμόσουμε το social distancing, για τον περιορισμό εξάπλωσης κρούσματος κορονοιού, χωρίστηκαν ένοικοι και εργαζόμενοι σε 2 ορόφους, καθώς τόσο η λειτουργικότητα του κτιρίου όσο και οι ειδικά διαμορφωμένοι χώροι το επιτρέπουν.

 Ακόμα, ως έξτρα μέτρα, οι εργαζομένοι χωρίστηκαν περαιτέρω  σε ομάδες σταθερών βαρδιών, προκειμένου να περιοριστεί η μετάδοση του ιού σε περίπτωση κρούσματος. 

Με αυτό τον τρόπο, σε περίπτωση που υπήρχε κρούσμα, οι ένοικοι και οι εργαζόμενοι που θα είχαν έρθει σε επαφή με το φορέα ιού θα ήταν συγκεκριμένοι και περιορισμένοι.

Εάν κάποιος εργαζόμενος είναι απαραίτητο να μεταβεί σε άλλο όροφο φοράει ειδική στολή.

Σε περίπτωση που κάποιος ένοικος έχει συμπτώματα κορονοιού, γίνεται σε πρώτη φάση απομόνωση σε δωμάτιο του ενοίκου ενώ το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με τον ένοικο είναι υποχρεωμένο να τηρεί όλα τα μέτρα προφύλαξης κατά την επαφή με τον ένοικο. Δηλαδή:Ολόσωμη φόρμα, μάσκα, σκούφο, ειδικό καπέλο για τα σάλια και ποδονάρια. Στη  συνέχεια, αφαιρεί την ειδική στολή πριν εισέλθει στον όροφό του και τοποθετεί τα απορρίμματα στους ειδικούς κάδους μολυσματικών αποβλήτων. 

Καθώς πρόκειται για άτομα με πολύ χαμηλό ανοσοποιητικό σύστημα, στόχος της ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ, είναι να τηρήσει όλα εκείνα τα μέτρα , που θα διασφαλίσουν την υγεία των ενοίκων και του προσωπικού της. 


Ευχόμαστε καλή δύναμη σε όλους!

Για την ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΑΜΚΕ, 

Η Π.Θ.Ο. 

Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.