15 Jul
15Jul


Η Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ, ως Μονάδα Ψυχοκοινωνικής Φροντίδας, έχει σαν κύριο στόχο τη ψυχοκοινωνική αποκατάσταση των ενοίκων της μέσω της καλλιέργειας δεξιοτήτων που θα τους οδηγήσουν με σταδιακά βήματα, σε όλο και υψηλότερα επίπεδα ανεξαρτησίας και αυτονομίας, αλλά και στην ομαλή ενσωμάτωσή τους στους κόλπους της ευρύτερης κοινότητας.


Φωτογραφία: Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ


Η σημασία της συνεχούς επαφής των ενοίκων με την κοινότητα είναι σημαντική γι’ αυτό η Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα συντονίζει το έργο της με τέτοιο τρόπο ώστε οι ένοικοι να διαχειρίζονται όσο δυνατόν πιο αυτόνομα την καθημερινότητά τους, τον ελεύθερο χρόνο τους και τις προσωπικές τους καταναλωτικές ανάγκες.


Φωτογραφία: Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ


Στα πλαίσια λοιπόν των προσωπικών τους καταναλωτικών αναγκών, οι ένοικοι του προστατευόμενου διαμερίσματος περισσότερο και λιγότερο οι ένοικοι του οικοτροφείου, έχουν την υποχρέωση καταγραφής των καθημερινών προσωπικών τους αναγκών όσον αφορά την αγορά των τροφίμων, των υλικών καθαριότητας, των προσωπικών τους ειδών και των ειδών ψυχαγωγίας τους.


Φωτογραφία: Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ


Στη συνέχεια με την υποστήριξη της Πολυκλαδικής Θεραπευτικής Ομάδας οι ένοικοι μεταβαίνουν στα σχετικά καταστήματα (super markets, αρτοποιεία, βιβλιοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, καφέ, καταστήματα καθαριότητας, καταστήματα ρούχων, καταστήματα ηλεκτρονικής ύλης) και αγοράζουν μόνοι τους ότι χρειάζονται με ατομική οικονομική διαχείριση. Το προσωπικό της Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ βρίσκεται πάντα μαζί τους στο χώρο με στόχο να βοηθήσουν και να συμβουλέψουν τους ενοίκους αν χρειαστούν οτιδήποτε αλλά χωρίς ουσιαστική παρέμβαση σε όλη τη διαδικασία.


Φωτογραφία: Πολυκλαδική Θεραπευτική Ομάδα Ευαγγελισμός ΑΜΚΕ


Σχόλια
* Το e-mail δεν θα δημοσιευθεί στην ιστοσελίδα.